angleški,english

Tehniški inženiring

 

Na področju tehniškega inženiringa imamo največ izkušenj z proizvodnjami proizvodov izdelanih po tehnologiji vlivanja kompozitnega tehničnega (umetnega) marmorja.  Na tem področju imamo 35 letne delovne izkušnje in  združujemo največ znanja in izkušenj, tako na področju razvoja,  proizvodnih tehnologij, orodij in proizvodov,  na področju bivše Jugoslavije oziroma JVE Evrope.


Visokoproduktivna proizvodna linija, ki trenutno proizvaja umivalnike v firmi Gorenje Home v Zaječarju v Srbiji, je plod našega znanja in izkušenj in deluje s kapaciteto 210 umivalnikov na izmeno, na eni liniji, tako da se vsaki 2 minuti izdela en umivalnik. Še vedno sodelujemo s to proizvodnjo in z našimi izkušnjami pomagamo izboljšati proizvodnjo.


S temi izkušnjemi smo tudi uspešno sanirali proizvodnjo umivalnikov v tovarni Polira Radatovići, ki je v lasti Kolpe iz Metlike. Ta proizvodnja nam dobavlja  umivalnike, ki jih dobavljamo našim kupcem v tujini. Kupcem vršimo razvoj proizvodov in nudimo izdelavo orodij, katere izdelujemo sami. Na tem področju smo trenutno v fazi širjenja prodaje tudi na Nemški trg, kjer smo že v dogovorih z nekaterimi kupci.


V tovarni Revoz Novo mesto smo sodelovali pri predelavi montažne linije ME-1, kjer je bilo potrebno več delovnih mest prilagoditi montaži komponent novih dveh avtomobilov, Smarta in pa novega Twinga, ki imata motor in pogon zadaj, linija pa je bila prej  prilagojena za proizvodnjo avtomobilov z motorjem in pogonom spredaj.
V naših referencah lahko vidite, kje vse smo še sodelovali v tovarni Revoz Novo mesto.


Trenutno pa smo v fazi razvoja enostavne in cenovno ugodne izvedbe varovalne strešne ograje. Za podjetje LogHouse smo jo že izdelali in odlično služi svojemu namenu.


Največ aktivnosti pa v tem trenutku namenjamo razvoju  in izdelavi prototipov posebne zavore za invalidske vozičke, ki uporabniku omogoča tako zavrtje vozička, kot tudi zaviranje vozička  samo naprej ali pa samo nazaj, kar omogoča vožnjo s klasičnim invalidskom vozičkom po stopnicah navzgor, enostavnejšo vožnjo po klančinah navzgor ali navzdol, olajšuje pa tudi vožnjo invalidskega vozička spremljevalcem invalidov, ker voziček ne »sili« po strmini v nasprotni smeri vožnje.

Fotografije si lahko ogledate v e Galeriji v meniju Tehnični inženiring.

Tehnični inženiring