angleški,english

Pripomočki za invalide

 

 

Pripomočki za invalide

 

Samodejna   DEZZIV  -  Dvostranska  Enosmerna  Zavora  Za  Invalidski  Voziček


Ker nikjer, pri nobenem dobavitelju invalidskih vozičkov nismo našli pripomočka, ki bi invalidu pomagal pri vzpenjanju po strmini in omogočal samostojno vzpenjanje po stopnicah, smo sami razvili tako imenovano Samodejno DEZIV (Dvostranska Enosmerna Zavora za Invalidski Voziček). 

1.    Pomoč pri vožnji navkreber – predensko s spremljevalcem

Samodejna DEZZIV zavora pomaga pri vožnji invalidskega vozička predensko navkreber s spremljevalcem. Le ta potiska predensko po klančini navkreber invalidski voziček in kadarkoli ko spremljevalec spusti invalidski voziček, le ta ne bo pričel peljati nazaj navzdol po klančini, ampak se, pri vklopljeni zavori, sam brez posega spremljevalca ustavi. Prav tako pri ponovnem potiskanju vozička predensko navkreber po klančini zavora samodejno omogoča takojšnje potiskanje, brez kakršnega koli posega spremljevalca.

2.     Pomoč pri vožnji navkreber – zadenjsko s spremljevalcem

DEZZIV zavora pomaga pri vožnji invalidskega vozička zadenjsko navkreber s spremljevalcem. Le ta vleče zadenjsko po klančini navkreber invalidski voziček in kadarkoli ko spremljevalec spusti invalidski voziček, le ta ne bo pričel peljati nazaj navzdol po klančini, ampak se, pri vklopljeni zavori, sam brez posega spremljevalca ustavi. Prav tako pri ponovnem vlečenju vozička zadenjsko navkreber po klančini zavora samodejno omogoča takojšnje vlečenje, brez kakršnega koli posega spremljevalca.

3.     Pomoč pri vožnji navkreber - predensko 

DEZZIV zavora pomaga pri vožnji z invalidskim vozičkom predensko navkreber. Uporabnik se pelje predensko po klančini navkreber in kadar koli preneha poganjati voziček, le ta ne bo pričel peljati nazaj navzdol po klančini, ampak se, pri vklopljeni zavori sam, brez posega uporabnika ustavi. Prav tako pri ponovnem poganjanju vozička, zavora samodejno omogoča takojšnje poganjanje, brez kakršnega koli posega uporabnika.

4.     Pomoč pri vožnji navkreber - zadenjsko

DEZZIV zavora pomaga pri vožnji z vozičkom zadensko navkreber. Uporabnik se pelje zadenjsko po klančini navkreber z vozičkom in kadar koli preneha poganjati voziček, le ta ne bo pričel peljati navzdol po klančini, ampak se, pri vklopljeni zavori, sam brez posega uporabnika,ustavi. Prav tako, pri ponovnem poganjanju vozička navkreber po klančini, zavora samodejno omogoča takojšnje poganjanje, brez kakršnega koli posega uporabnika. 

5.    Vzpenjanje po stopnicah s spremljevalcem

DEZZIV zavora ogromno pomaga pri vzpenjanju z invalidskim vozičkom zadensko navkreber, z vlečenjem po stopnicah s spremljevalcem. Spremljevalec "vleče" zadenjsko po stopnicah navkreber voziček in kadarkoli spremljevalec preneha vleči voziček, le ta ne bo imel težnje vleči uporabnika nazaj navzdol po stopnicah, anpak se, pri vklopljeni zavori, sam, brez posega spremljevalca ali uporabnika ustavi. Prav tako, pri ponovnem vlečenju vozička po stopnicah, zavora samodejno omogoča takojšnje vlečenje, brez kakršnega koli posega spremljevalca ali uporabnika. Tako lahko "vlečemo" voziček po stopnicah brez vsakršnega strahu, da bi nam voziček "ušel" po stopnicah navzdol in se lahko kadar koli v miru spočijemo in kadar koli nadaljujemo z "vlečenjem" po stopnicah.

6.   Vzpenjanje po stopnicah - samostojno

DEZZIV zavora omogoča, paraplegikom ki imajo aktiven zgornji del telesa, da se lahko sami, brez pomoči spremljevalca, vzpenjajo z vozičkom po stopnicah. Uporabnik si s pasom pripne voziček nase, in se s pomočjo rok in enostavne, kakršne koli ograje, "vleče" po stopnicah navzgor, stopnico po stopnico. Vklopljena zavora samodejno preprečuje, da bi voziček "silil" navzdol. To pomeni ogromno svobodo in neodvisnost za uporabnika, ki lahko tako sam, brez kakršne koli pomoči, premaga tudi tako oviro, kot so stopnice. In tako uporabnikovemu življenju zopet vrača življenje. 

7.   Nadomešča standardno zavoro vozička

DEZZIV zavora, v izvedbi "top" nadomešča tudi standardno zavoro vozička, tako da je na vozičku nameščena samo ena zavora, ki opravlja vseh 7 funkcij.

Več o izdelku si oglejte v e galeriji v meniju Pripomočki za invalide.  ali pa si oglejte naš VIDEO

Kontakt za DEZZIV zavoro:  031 266 275  Nejc STAKNE                                                   

Nemška verzija videa:     Mit Rollstuhl an die Treppen

https://youtu.be/Y5z4I9p5EVo

Angleška verzija videa     Stair cllmbing wheelchair 

https://youtu.be/3doZqRPsVNU

Slovenska verzija videa

https://youtu.be/7cFuU3hKm48